2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Növény

Változik az éghajlat, másként terem a kukorica

Együttműködési megállapodást kötött a Syngenta Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A megállapodás révén a Syngenta a TTT kiemelt pártoló tagjává vált.
 
 

A kiemelt pártoló tagságról szóló megállapodást Matthew Pickard, a Syngenta Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mélykuti Tibor, a TTT elnöke írta alá – derül ki a terméktanács közleményéből. Magyarországon a tejtermelés önköltségének 45-55 százalékát a takarmányköltségek teszik ki, ezért a felek szerint egyre fontosabbá válik a megfelelő takarmánygazdálkodás. A kukorica (és a silókukorica) az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, emiatt az egyre gyakoribbá váló aszályos években fellépő vízhiány érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést.

A megállapodás aláírói szerint arra kell törekedni, hogy a kukorica a megváltozott körülmények ellenére is gazdaságosan legyen termeszthető Magyarországon. Figyelembe kell venni azt is, hogy az éghajlatváltozás hatására emelkedik az átlaghőmérséklet, illetve egyre gyakrabban jelentkeznek időjárási szélsőségek - áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu