2021. január 19. kedd Sára, Márió

Hírek - Növény

Védjegyet akarnak a magyar dinnyének

Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől. Ma az önköltség közelében adják el a dinnyét a termelők az alacsony felvásárlási árak miatt.
 
 

A következő időszakban a kamara helyi vezetőivel a dinnyevédjegy jogi lehetőségét és formáját kezdik kidolgozni – mondta Horváth Zoltán, Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán. A védjeggyel a magyar dinnyét akarják megkülönböztetni az importtól.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke szerint Baranya megyében 270 hektáron termesztenek dinnyét, a napsütéses órák magas száma miatt már a hónap elejétől van magyar dinnye. Az idén gondot okoz, hogy alacsony a felvásárlási ár, önköltségi ár közelében értékesítenek a termelők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu