2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Növény

Vége az aranyéletnek: október utolsó hetében nem várt fordulatot vesz az időjárás

Még bizonytalan mértékű, de határozott lehűlést jeleznek október végére a legfrissebb középtávú előrejelzések. Ez azt jelenti, hogy napokon belül véget érhet a hetek óta tartó indiánnyár.
 
 

Jövő hét hétfőn után komoly lehűlés érkezhet Magyarországra, feltámadó északi széllel, és a hónap utolsó napjaiban már a 15 fokot sem fogja elérni a nappali hőmérséklet, emellett a hajnali fagyok is visszatérnek majd - írja az Időképre hivatkozva a 24.hu. Habár az előrejelzések a jövő hetet illetően még elég bizonytalanok, hiszen van olyan, ami tíz, és olyan is, ami mínusz tíz fokott prognosztizál. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A lehűlésért a sarkkör környékéről lezúduló hideg lesz a felelős, ez a légtömeg válthatja majd fel napokon belül a mostani enyhe levegőt. A hónap vége felé egyre gyakoribb lesz a reggeli pára és köd, sőt több helyen napközben is tartósan megmarad. Ezeken a helyeken a nappali hőmérsékletek 10-15 fok közt alakulnak majd, a naposabb, derültebb helyeken marad a 20 fok. A lehűlés emellett jó eséllyel csapadékot is hoz magával. Jelenleg úgy tűnik, a hűvös, őszi idő kitart majd november első napjaiban is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó