Veszélyes időjárás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

Veszélyes időjárás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

agrarszektor.hu
Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőre. Mint írják, több mint 6 órán keresztül mindössze pár szár méteres látástávolságra kell készülni a brutális köd miatt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Éjszaka többfelé képződött sűrű köd, mely napközben csak lassan szakadozik, illetve több helyen tartósan megmaradhat vagy rétegfelhőzetté alakulhat át - írja a met.hu. A köd, illetve rétegfelhőzet feloszlására, felszakadozására legnagyobb esély az ország északkeleti harmadában mutatkozik. A hétfő esti óráktól ismét növekedni fog a köd kiterjedése. A ködös területeken szitálás előfordulhat. Tartós, sűrű köd miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az OMSZ hétfőre.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legtöbb helyen túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Az Északi-középhegység egyes részein, az Észak-Alföldön, valamint a középső országrészben van nagyobb esély a felhőzet feloszlására és több-kevesebb napsütésre. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között alakul, de a napos tájakon 10, 14 fok is lehet. Késő estére 3, 8 fokra hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?