WRD hybridek a KWS-től, merőben új alapokra helyezzük a repcetermesztés technológiáját! (x)

agrarszektor.hu
Mert a mögöttünk álló sokéves tapasztalat és tudományos eredmény megérett arra, hogy Önnek átadjuk!

A KWS Magyarország Kft. nemcsak hibrideket nemesít, vagy vetőmagot állít elő és ad el partnereinek, hanem olyan hozzáadott értékekkel is támogatja az Őt választó gazdálkodókat, ami a hazai piacon eddig egyedülálló. Összességében nemcsak az új hibridek propagálása egy nemesítőház elsődleges feladata, hanem az adott kultúrához megfelelő innovatív szántóföldi technológiák alkalmazásának megismertetése is. A KWS Magyarország Kft. és VALKON Kft. szakemberei kiemelkedő figyelmet szentelnek erre a kérdésre. Hiszen a hosszú távú célok eléréséhez és a jó hírnévhez mára már nem elegendő csupán eladni a vetőmagot. Partnereinket el kell látni megfelelő technológiai ismeretekkel is.

Látogassa meg szántóföldi rendezvényeinket, ahol személyesen tapasztalhatja meg a technológia előnyét!

A KWS mellett nincs növényvédőszeres ágazat, mégis Európában a második legeredményesebb vetőmag forgalmazójaként ismert. Büszkék vagyunk arra, hogy a repcetermesztés jövedelmezőségében Magyarországon elsőként a KWS és a VALKON összefogásában sikerült a piacvezető hibridek és a sikeres technológia párosításában újragondolni és új alapokra helyezni a repcetermesztést. Évekkel ezelőtt "Az őszi káposztarepce magasabb termésátlagainak elérése csökkentett vetőmag felhasználás mellett" célt tűzte ki a KWS Magyarország Kft. és a VALKON Kft. A SIMBA angliai gépgyárat 2010-ben felvásárolta az amerikai GREAT PLAINS cégcsoport. E fúzió után az európai gazdák számára is új, a VALKON Kft. által kivitelezett, országszerte mintegy kéttucatnyi helyszínen végzett próbavetést KWS hibridekkel. Ezeken a helyszíneken megfigyeljük és tanulmányozzuk a hagyományos vetési technikához képest a széles sorú őszi káposztarepce vetéstechnika eredményeit. 2014-ben a harmadik éve, hogy közösen keresünk megoldásokat gépészeti és természetesen hibrid oldalról az Önök gazdaságába. Az eddigi legfontosabb együttes eredményünk a sok esetben akár +1 t/ha nagyobb termésmennyiség elérése volt.

Ha repce, akkor KWS!

Forduljon hozzánk bizalommal, mert felkeltette érdeklődését a technológia és az 1 t/ha terméstöbblet.

A két cég közötti magas szintű szakmai kapcsolat és az innováció iránti érdeklődésből adódó elkötelezettség inspirált minket arra, hogy hazai viszonyok között teszteljük a szélessortávú vetéstechnológiát sávos vetésben és a majdani eredmények tükrében választ adjunk a felmerülő igényekre. "A kevesebb több" kulcsa a gyökértömegben rejlik. A gyökértömeg relatív nagyságának számos limitáló faktora közül az egyik az adott területen lévő egységnyi növényszám és azok egymáshoz képesti elhelyezkedése. Egyszóval a "növényünk komfort érzetét" növelhetjük tudatosan. A KWS hazánkban először definiálja ezt a technológiát, és ennek az új technológiának a védjegye a WRD (Wide Row Design). Számos kritériumnak kell egyidőben megfelelnie azoknak a hybrideknek, melyek a WRD tanúsítványt megkapják:

  •  Erősebb vegetatív részek
  •  Nagyobb gyökértömeg
  •  Nagyobb asszimilációs felület
  •  Intenzívebb korai fejlődés
  •  Alacsonyabb állomány
  •  Horizontális fejlődés
  •  Sokkal több elágazás

A jövőben azok a hybridek kaphatják meg a WRD védjegyet, amelyek átestek egy tesztelési folyamaton üzemi körülmények között, és melynek eredményei alapján kiérdemlik azt.

GORDON KWS WRD - az első WRD hybrid a KSW-től!

A 2014 januárjában regisztrált GORDON KWS WRD az intenzív repcenemesítés újabb hybridje.

A 2012-es NÉBIH káposztarepce kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérleti eredmények alapján a standardok átlagához viszonyítva 112,4%-ot (nettó 5,15 t/ha) ért el. A korai fejlődési erélyt tekintve is a legjobbak között szerepelt. A télállósági értéke -6,1%-os, mely messze felülmúlja a fagytűréséről híres TRIANGLE hibridünket.

A tavalyi 2013-as szintén a NÉBIH-nél beállított káposztarepce kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérleteket vizsgálva 108,2%-os (nettó 5,25 t/ha) eredményt ért el. Ismerve az elmúlt évek vetésidőszakában előforduló hektikus-csapadékszegény időjárást, bizalommal ajánljuk az eredményeit tekintve a kitettebb klimatikus viszonyokkal rendelkező és aszályos területekre is.

A 2013-as vetésidőszakban a késői, akár októberi vetésű GORDON KWS WRD dinamikus fejlődési erélyének köszönhetően utolérte a konkurens hibrideket. A WRD hibridek fent említett kritérium rendszerében felsoroltaknak mindegyikének megfelel. A vegetatív tulajdonságok megléte és a helyes termesztéstechnológia adaptálása jelentős szerepet játszik a sikeres repcetermesztésben és annak jövedelmezőségében.

Látogasson el honlapunkra, és tekintse meg repce vetőmag kínálatunkat!


 

 

 

 

 

Pintér János,
KWS Magyarország Kft.

Termék-és marketingmenedzser

 

(x)

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03