2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Növény

Zöldségek a Holdon? - Egyáltalán nem tűnik lehetetlennek

Termőföld és napfény használata nélkül, különleges üvegházban termesztenek zöldségeket az Antarktiszon egy kutatóállomáson. A kutatás célja, hogy a jövőben a Holdon, vagy akár a Marson is lehessen majd egyszer zöldségeket termelni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Németország antarktiszi kutatóállomásán, a Neumayer Station III-on egy kísérlet részeként termőföld, napfény és peszticidek használata nélkül termesztenek zöldségeket egy csúcstechnológiájú üvegházban - írja a buisnessinsider.com. A napokban betakarították az első megérett, fogyasztható terméseket a kutatók. A projekt célja, hogy egy távoli jövőben az űrhajósok akár más bolygókon is tudjanak majd termeszteni élelmiszereket.

Az üvegház, amelyben a zöldségeket termesztik azért különleges, mert benne a körülményeket úgy alakítják ki, hogy közben a külső hőmérséklet mínusz 20 fok alatt is lehet. Habár a NASA már termesztett sikeresen zöldséget a Nemzetközi Űrállomáson, a kutatók elmondása szerint az antarktiszi projekt célja, hogy többféle zöldséget tudjanak megtermelni szélsőséges körülmények között is. Így ugyanis egy napon a Holdon, vagy akár a Marson is lehetne majd zöldségeket termeszteni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu