2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Növény

Zöldségek a Holdon? - Egyáltalán nem tűnik lehetetlennek

Termőföld és napfény használata nélkül, különleges üvegházban termesztenek zöldségeket az Antarktiszon egy kutatóállomáson. A kutatás célja, hogy a jövőben a Holdon, vagy akár a Marson is lehessen majd egyszer zöldségeket termelni.
 
 

Németország antarktiszi kutatóállomásán, a Neumayer Station III-on egy kísérlet részeként termőföld, napfény és peszticidek használata nélkül termesztenek zöldségeket egy csúcstechnológiájú üvegházban - írja a buisnessinsider.com. A napokban betakarították az első megérett, fogyasztható terméseket a kutatók. A projekt célja, hogy egy távoli jövőben az űrhajósok akár más bolygókon is tudjanak majd termeszteni élelmiszereket.

Az üvegház, amelyben a zöldségeket termesztik azért különleges, mert benne a körülményeket úgy alakítják ki, hogy közben a külső hőmérséklet mínusz 20 fok alatt is lehet. Habár a NASA már termesztett sikeresen zöldséget a Nemzetközi Űrállomáson, a kutatók elmondása szerint az antarktiszi projekt célja, hogy többféle zöldséget tudjanak megtermelni szélsőséges körülmények között is. Így ugyanis egy napon a Holdon, vagy akár a Marson is lehetne majd zöldségeket termeszteni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu