Azért is börtön járhat, ha valaki összegyűjti az esővizet

agrarszektor.hu
Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a saját birtokán gyűjtötte össze az esővizet az USA-ban. A világszerte alkalmazott és bevált gyakorlat az Egyesült Államokban bűncselekménynek minősül, mivel a helyi szabályozások szerint az esővíz is állami tulajdon. Az ügy ma is nagy hullámokat kavar az USA-ban.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mintegy százhetven hektárnyi birtokán elhelyezett tárolókban gyűjtötte össze az esővizet az a férfi, akit elítéltek az Egyesült Államokbeli Oregonban - írja a yournewswire.com. Az országban az utóbbi években szigorú szabályozásokat vezettek be annak érdekében, hogy korlátozzák a szerintük állami tulajdonú vízkészletek privát felhasználását. A szabályozást a lakosság felháborodottan fogadta, mivel az esővíz összegyűjtése sokáig ott is bevált gyakorlatnak számított.

Az elítélt férfit harminc napos, letöltendő börtönbüntetésre és 1500 dollár befizetésére kötelezték. A vád egy 1925-ös törvényre hivatkozott, amely szerint a víz - az esővíz is - állami tulajdon. Érdekesség, hogy az eset egészen 2002-ig nyúlik vissza, amikor is az Oregon állami vízfelügyelet bejelentést kapott a férfi tárolóiról. Emiatt egyszer már figyelmeztették, de nem szüntette be a tevékenységét, ezért korábban három év próbaidőre ítélték. A próbaidő lejárta után tovább gyűjtötte a csapadékot, és 2012-ben tényleges börtönbüntetést kapott.

A férfi úgy vélte, hogy az 1925-ös törvény nem tesz említést sem az esővíz, sem a hó összegyűjtéséről, így amerikai állampolgárként joga van a csapadék tárolásához. Az ügy ma is nagy port kavar az USA-ban, és ezt az is bizonyítja, hogy több portálon is heves vita alakult ki az eset miatt. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Rossz a hangulat, de nem reménytelen! (x)

Aki képes most azt az elvet felvállalni,- hogy ne a hozamot maximalizáljuk, hanem a költségeket optimalizáljuk- az eredményes lehet a nehéz körülmények között is.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?