Bemutattuk az Európai Parlamentben a szója nyilatkozatot

agrarszektor.hu
Bemutatta Magyarország az Európai Parlament (EP) mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságában az Európai Szója Nyilatkozatot. A dokumentumot magyar-német kezdeményezésre július 18-án tizennégy uniós tagállam írta alá Brüsszelben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarország a GMO-mentes fehérje önrendelkezést célzó kezdeményezések és programok élére állt az Európai Unióban - hangsúlyozta Nagy István, az Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, aki német kollégájával együtt mutatta be a szója nyilatkozatot az EP-képviselőknek. Magyarország agrárpolitikájában - tette hozzá a tárca közleménye szerint - stratégiai jelentőséggel bír a fehérjetakarmány-előállítás ösztönzése, valamint a GMO-mentes fehérjeforrás biztosítását célzó eszközrendszer megteremtése az állattenyésztés számára. A pillangós növényeknek alapvető szerepük van a fenntartható mezőgazdaságban, az élelmiszerellátás biztonságában, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, és az egészséges táplálkozásban.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Az államtitkár szerint tudatosítani kell az európai fogyasztókban, hogy a fenntartható mezőgazdasági termelés többek között olyan technológiák ötvözését jelenti, amelyek megőrzik a talaj termőképes állapotát, nem szennyezik a felszín alatti vizeket, figyelembe veszik a biológiai sokféleséget és megóvják a genetikai erőforrásokat. A kormány úgy véli, a versenyképes és fenntartható élelmiszertermelés jövője a GMO-mentes termelésben van. A GMO-mentes élelmiszer-előállítás megalapozására Magyarország 2013-ban fehérjeprogramot indított, amelyben a hüvelyes növények kiemelt szerepet töltenek be. Európának is új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállításban, és el kell érni, hogy az élelmiszerek és az állati takarmányok ne függjenek a GMO-s importszójától.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?