2017. november 21. kedd Olivér

Hírek - Növénytermesztés

Fazekas: az idén világrekordok születtek

Történelmi rekordokat ért el az idén a hazai mezőgazdaság Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Napraforgóból és repcéből is világrekord született.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Az Európai Unió legnagyobb napraforgó termelője lett Magyarország ebben az évben, a 3 tonna hektáronkénti termésátlag világrekord – mondta az M1 csatornának Fazekas Sándor. Kijelentése szerint repcéből is világrekord született 3,2 tonnás termésátlaggal, az idei 9 millió tonna kukorica össztermés pedig a második legjobb a történelemben. Az őszi búzánál 5,4 tonna a hektáronkénti hozam.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A miniszter szerint a rekordtermések is mutatják, hogy a gazdák nagy odafigyeléssel, hozzáértéssel művelik a határt, az eredményhez fejlesztéseik is hozzájárultak. A terméstöbblet egy része exportra kerül, illetve egyre nagyobb mértékben feldolgozzák.

A mezőgazdaság a magyar gazdaság egyik alapja - fogalmazott az agrárminiszter - a tágabb értelemben vett agrobiznisz az ország gazdasági teljesítményének 25 százalékát alapozza meg. Az idei GDP-adatok mutatják, hogy a bővüléshez 20 százalékkal járul hozzá a mezőgazdaság, ahol a miniszter szerint az elmúlt öt évben 50 ezer új munkahely jött létre.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu