Hátborzongató, mennyire hasonlítanak Frankensteinre ezek a tökök (fotó)

agrarszektor.hu
Hátborzongatóan kinéző, Frankenstein arcát megformázó sütőtököket termesztettek egy brit farmon az idei halloweenre. A tökök annyira jól sikerültek, hogy frankensteini horrorarc minden jellegzetes vonása megtalálható rajtuk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy lincolnshirei farmon félelmetes sütőtökötet termesztettek idén halloweenra. A tököknek az az érdekességük, hogy formájuk szinte teljesen megegyezik Frankenstein arcával. A zermések hihetetlenül részletesek, és a hírhedt szörnyeteg minden védjegyét magukon viselik, beleértve a magas homlokot, az egyenetlen hajszálvonalakat, a süllyesztett arcot és a gúnyos kifejezést is.

A szokatlan formákat úgy alakították ki, hogy a tököket a növekedés korai szakaszában gondosan elhelyezték egy-egy Frankenstein arcát mintázó öntőformában. Ezt követően körülbelül öt hét múlva megfelelő méretűre növekedtek a tökök, és annyira kitöltötték a formát, hogy ezzel kialakították Frankenstein fejét. Mintegy 250 különleges sütőtököt termesztettek, és október 31-ig országosan értékesítik majd őket népszerű áruházláncokban. A "limitált kiadású" tökök egyébként Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek. 

A farm most először próbálkozott meg a furcsa és szokatlan alakú tökök termesztésével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az újdonságokra a különböző zöldségfajtáknál. Az elmúlt négy-öt évben a karácsony és a húsvét után a halloween lett a harmadik legfontosabb esemény a kiskereskedők számára, és a friss sütőtök része ennek az ünnepnek és a hozzátartozó látványvilágnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?