Itt a bibliai csapás - Sáskainvázió fenyegeti a termést (videó)

agrarszektor.hu
Több millió sáska lepett el három oroszországi régiót, ezért rendkívüli helyzetet rendeltek el a térségben. Oroszországban ugyan nem ritka a sáskajárás, idén azonban nagyobb területen pusztítanak a zöld növényi részeket felfaló kártevők. Eddig a termés tíz százaléka már elpusztult, és nem tudni mikor ér véget az invázió.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Sáskajárás miatt rendkívüli helyzetet hirdettek meg három oroszországi régióban - írja az index.hu. Eddig a sáskák 800 ezer hektáros területen veszélyeztetik a termést, amelynek tíz százaléka már elpusztult. Oroszországban nem példátlan jelenség a sáskajárás, idén viszont nagyobb területen jelentek meg a látványos károkat okozó rovarok. Orenburg megyében például néhány hét alatt 200 ezer hektáron pusztítottak. 

Az orosz mezőgazdasági minisztérium rendkívüli állapotot hirdetett és növelték a permetezés mértékét, de a nyári melegben kevésbé hatékonyak a használt rovarirtó szerek. Ráadásul a sáskák könnyen szaporodnak, egy-egy nőstény akár kétezer utódot is létrehozhat alig két hét alatt.

A következő videót Acsikulak falu közelében készítették a sáskákról:

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?