Ki hitte volna, hogy ekkora karriert fut be itthon a saláta

agrarszektor.hu
Magyar saláta kerül a legnagyobb gyorsétterem-hálózat vendégeinek asztalára nemcsak itthon, de sokszor a környező országokban is. A hazai "Meki" hetente nagyjából 13 tonna friss, nálunk előállított, vegyszer- és GMO-mentes zöldséget használ fel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A korszerű, változatos saláták magyarországi karrierje szorosan összefonódik a McDonald's hazai megjelenésével. A konyhakész, csomagolt, a nyári szezonban főként magyar alapanyagokból készülő salátakeverékeket forgalmazó, piacvezető Eisberg Hungary Kft. közel negyed százada az étteremlánc igényeinek kiszolgálására kezdte meg működését Magyarországon. Akkoriban jószerével még a jégsaláta is ismeretlen volt nálunk - mondta egy közlemény szerint Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója.

A hazai salátafogyasztás azóta robbanásszerűen nőtt. Ma az Eisberg heti 130 tonnás termelésének fele már exportra megy, a magyar "Mekihez" a teljes előállított mennyiség 10 százaléka kerül.
A termékek GMO- és növényvédőszer-maradvány mentességét független auditorok ellenőrzik, csak nyersanyagvizsgálatra évente 14-15 millió forintot fordít a cég. Mivel a saláta nyers, hőkezelés nélkül fogyasztandó élelmiszer, így a gyártási folyamat során kiemelt fontosságot kap a higiénia is.

E követelmények kiterjednek a terményekkel foglalkozó dolgozók higiénés körülményeire (mobilvécé, kézfertőtlenítés a földeken), a vízbázisok védelmére, és a szakszerű növényvédelemre, valamint az élelmiszerbiztonsági előírásokra. A folyamat az üzemben folytatódik, ahol higiénikus körülmények között darabolják, majd a csomagolás előtt ivóvíz tisztaságú vízzel mossák át a zöldségeket.

Utóbbi azt is jelenti, hogy a védőgázas zacskókban kapható salátát, és a kész salátatálakban található salátát nem szükséges megmosni fogyasztás előtt. A magas higiénés szabályoknak és a védőgázas csomagolásnak köszönhetően a zöldségek tartósítószerek nélkül is elállnak 7 napig. A magyar McDonald's éttermekben csak a külön megvásárolható salátákból évi közel egymillió adag fogy - ismertette Papp Zoltán, a McDonald's beszerzési vezetője.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02