Külföldön terjeszkedik Csányi óriáscége

Több külföldi érdekeltség megalapítását is tervezi a közeljövőben a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. A hazai agrárintegrátori piacot vezető vállalat idén májusban indította be KITE d.o.o. nevű leányvállalatát a szerbiai Novi Sadon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A KITE d.o.o. május elsejétől kezdte meg aktív működését - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t a KITE Zrt. A nádudvari cég a leányvállalatot 2016-ban alapította meg a szerbiai Novi Sadon 18,813 millió forintos jegyzett tőkével.

A KITE Zrt. száz százalékos tulajdonában lévő szerbiai vállalat létrehozásának célja az üzemeltetést támogató, teljes körű háttér biztosítása a szerb mezőgazdasági termelők számára, illetve a legmodernebb technológiák bevezetése a szerb piacra - közölte a nádudvari vállalat. Az újvidéki cég látja el a John Deere és a JCB gépmárkák teljes körű szerbiai márkaképviseletét is.

A KITE Zrt. tájékoztatása szerint terveik között szerepel további külföldi érdekeltségek megnyitása is, de a pontos helyszínekről még egyeztetések folynak. Mérlegbeszámolóban szereplő adatok szerint a nádudvari cég KITE AGROM SRL néven a romániai Aradon is létrehozott egy leánycéget, amelyet 2,11 millió forintos jegyzett tőkével alapított meg.

Mint ismert, a Csányi-tulajdonú KITE Zrt. ma a magyar agrárintegrátori piacvezető vállalatának számít. A társaság 247,5 milliárd forintos árbevételt ért el 2016-ban, amely csaknem 3 százalékos növekedést jelentett a 240,6 milliárdos, 2015-ben realizált forgalomhoz képest.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?