Küszöbön a Talajközpontú Termelés Konferenciája (x)

agrarszektor.hu
Mindannyian tisztában vagyunk vele, mégis kevesen szoktunk belegondolni: hazánk területének a fele szántóföldi művelés alatt áll. Kevés olyan ország van, ami ugyanezt elmondhatja magáról. A mezőgazdasági munka szempontjából kitűnő adottságokkal rendelkezünk, ugyanakkor talajaink csak akkor képesek a megújulásra, ha megfelelően gazdálkodunk természeti erőforrásainkkal.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az időjárásnak és a szántóföld állapotának megfelelő, okszerű talajművelést kell folytatnunk. A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb kihívása, hogy miként képes alkalmazkodni a szélsőséges időjárási jelenségekhez. Itt az ideje elmozdulnunk a talajközpontúság felé, hiszen a gazdaságos növénytermesztés feltételeit a talajban zajló biológiai, kémiai folyamatok teremtik meg.

Szántóföldi hozamnövelés az alapoktól

A Phylazonit Kft. tavaly hívta életre a Talajközpontú Termelés Konferenciáját, nem véletlenül, hiszen a 2015-ös esztendő hivatalosan is a Talajok Nemzetközi Éve volt. Az első találkozó 270 résztvevőjének csaknem 80 százalékát a termelők adták, ami nagyon magas arány. Sok minden tudatosult a fejekben, ez azonban nem jelenti azt, hogy idén már nincs miről beszélnünk. A gazdálkodók szempontjából minden év a talajoké. Nincs ez másként 2016-ban sem.

A 2. Talajközpontú Termelés Konferenciája 2016. május 17-én kerül megrendezésre, melyen Dr. Gyuricza Csaba ezúttal az agrártámogatási rendszerről és a termelésre gyakorolt hatásairól tart előadást, Vajda Péter pedig elárulja, hogyan lesz a talajból élhetőbb termőföld. De többek között a szántóföldi hozamnövelés, a tápanyag-utánpótlás és a vetőmagpiac legfontosabb kérdései is terítékre kerülnek. A konferencia az irányított eszmecserét követően kötetlen panelbeszélgetéssel zárul.

A konferencia nemcsak nagyszerű tájékozódási, de egyedülálló találkozási pont is. Ha az egyes térségekben a gazdálkodók közel azonos fajtákat termelnének és összehangoltan dolgoznának, azzal mindannyian jól járnánk, hiszen a piac a megfelelő minőségű és mennyiségű, kiszámítható árut szereti.

A részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a ttk-maj17@phylazonit.hu e-mail címen tud, bővebb információt pedig ezen az oldalon talál.


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?