Mezőgazdasági vízvédelem: kötelező az adatszolgáltatás

agrarszektor.hu
Minden év január 1. és március 31. között kell adatot szolgáltatniuk a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak és állattartóknak az általuk használt területekről. Az adatszolgáltatást elektronikusan kell megtenni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az adatszolgáltatást az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szabályozza, amely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programról, illetve az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szól. Az adatszolgáltatás kötelező a nitrátérzékeny területeken valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytató számára, így a felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII. 21.) kormányrendelet szerinti magánszemélyek, valamint a háztartási igényét meghaladó mértékben állattartást végző természetes és jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok számára területi érzékenységtől függetlenül.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhető el.

A részletekről itt is lehet tájékozódni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?