2017. június 24. szombat Iván

Hírek - Növénytermesztés

Mezőgazdasági vízvédelem: kötelező az adatszolgáltatás

Minden év január 1. és március 31. között kell adatot szolgáltatniuk a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak és állattartóknak az általuk használt területekről. Az adatszolgáltatást elektronikusan kell megtenni.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az adatszolgáltatást az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szabályozza, amely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programról, illetve az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szól. Az adatszolgáltatás kötelező a nitrátérzékeny területeken valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytató számára, így a felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII. 21.) kormányrendelet szerinti magánszemélyek, valamint a háztartási igényét meghaladó mértékben állattartást végző természetes és jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok számára területi érzékenységtől függetlenül.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhető el.

A részletekről itt is lehet tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek


 

A címlapról ajánljuk

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Itt keressen minket
© 2015. Agrárszektor.hu