Milyen eredményeket hozhat a zöldítés?

agrarszektor.hu
A pannon régióra nemesített genetikákat helyezi előtérbe a Karintia Kft., amely 2017-ben elérte az országos lefedettséget. A cég szerint a zöldítéssel többlettermést lehet elérni az utóveteményeknél.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nagy szárazságra, a pannon régióra jellemző arid klímára nemesített termékeket  helyezi előtárbe a vasvári székhelyű Karintia Kft. - közölte Kőrösi Tibor fejlesztési vezető az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow közelmúltbeli rendezvényen Mezőfalván. A növényvédő szerek, vetőmagok, műtrágyák és különféle termények kereskedelmével, valamint vetőmag-szaporítással és feldolgozással, illetve  finanszírozással is foglalkozó cég 2017-ben elérte az országos lefedettséget.

A közelmúltban új üzletágakat is létrehoztak, ezentúl a biokereskedelemre, a sörárpára és a durum búzára is koncentrálnak. Az utóbbi alternatív növény lehet a magyarországi termesztésben, hiszen Ukrajnával, és a hozzá hasonló nagyobb gabonatermelő országokkal mennyiségben nem versenyezhetünk, ezért a specializálódás jelentheti a jövő egyik útját.

A Karintia Kft. 2000-től a több mint 40 éves múlttal rendelkező svájci-osztrák kereskedőház, a Mauthner Csoport érdekeltségi körébe került. Ausztriában a kevesebb vegyszert használó gazdálkodók nagyobb támogatásban részesülnek, vagyis az ott forgalmazott termékeket a nagyobb rezisztencia jellemzi, jobban ellenállnak a betegségeknek. A cég Magyarországon többek között bőtermő és prémium kalászosokat, valamint kilenc bőtermő szójafajtát forgalmaz. Ökológiai másodvetésre 8 keverékük van. Ezek jó megválasztása hatással lehet az utóveteményre, így a zöldítés többlettermést eredményezhet..

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03