2017. november 21. kedd Olivér

Hírek - Növénytermesztés

Most ide fektette pénzét a milliárdos magyar

Több mint 1,2 milliárd forintot fordított egy hűtőház felépítésére a gyümölcs bércsomagolással és bérhűtéssel foglalkozó BLTZ-Invest Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gégényben. A társaság Bige László milliárdos nagyfektető tulajdonában van, aki a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosaként leginkább a műtrágyagyártás révén kötődik a mezőgazdasághoz.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A nyíregyházi székhelyű BLTZ-Invest Kft. az 1 milliárd 286 millió forint értékű beruházás megvalósításához a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati kiírásán csaknem 489 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott – idézi a cég honlapját az MTI. A mintegy hatezer négyzetméteres hűtőház több mint háromezer tonna gyümölcs tárolására alkalmas, a projekt segítségével pedig közel harminc embernek kínálhatnak majd álláslehetőséget. A cégnél jelenleg tízen dolgoznak.

A cégnyilvántartási adatok szerint a BLTZ-Invest Kft. Bige László tulajdonában van. A milliárdos befektető eddig elsősorban a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosaként, illetve a műtrágyagyártás révén kötődött a mezőgazdasághoz. Mint ismert, további terjeszkedésként 2013-ban meg akarta vásárolni a legnagyobb hazai agrárintegrátor vállalat, a nádudvari KITE Zrt. többségi részesedését, de végül őt megelőzve Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató ütötte nyélbe ezt az üzletet.

A BLTZ-Invest Kft. 2014-ben 2,2 milliárd forintos nettó árbevételt ért el. Mérleg szerinti eredménye pedig 888 ezer forint volt.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu