Öldöklő harc folyik - Így falják fel egymást a legnagyobb multik

agrarszektor.hu
Ajánlatot tett a német Bayer AG a vetőmagot és növényvédő szereket is gyártó amerikai Monsanto megvásárlására. A napirenden lévő újabb ügylet is jelzi, hogy óriási koncentráció zajlik a mezőgazdasági inputanyag-piacon. Korábban már bejelentették, hogy a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina megveheti a svájci Syngentát. A Dow Chemicals és a DuPont pedig - szintén a közelmúltban - egyesülés mellett döntött.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közleményen ismerte el a Monsanto, hogy vételi ajánlatott kapott a német Bayer AG-tól - írja az Origo. Az amerikai vállalatnál jelenleg tanulmányozzák az ajánlatot, és a cég azt is közölte, hogy egyelőre nem dőlt el semmi, és nem biztos, hogy megkötik az üzletet.

Pillanatnyilag nem ismert az sem, hogy a Bayer mennyit fizetne az amerikai cégóriásért. A Wall Street Journal szerint mindenesetre a Monsanto mai értékét 42 milliárd dollárra becsülik.

Az utóbbi időszak eseményei egyértelműen rávilágítanak arra, hogy óriási koncentráció zajlik a mezőgazdasági inputanyag-piacon. Korábban éppen a Monsanto akarta felvásárolni a svájci Syngentát, amely végül - legalábbis a közelmúltbeli hírek szerint - a ChemChina nevű kínai állami cégé lehet. A Dow Chemicals és a DuPont pedig nemrég azt jelentette be, hogy a két vállalat egyenlő felek tranzakciójával egyesül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55