2017. március 26. vasárnap Emánuel

Hírek - Növénytermesztés

Óriási cégfelvásárlás: ezt ígérik a Syngentánál

Várhatóan az év végéig lezárul az a tranzakció, amellyel a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina megvásárolja a svájci Syngentát. Ha az üzlet létrejön, a cég igazgatótanácsát Ren JianXin, a ChemChina elnöke vezeti majd. A Syngenta továbbra is Syngentaként működik tovább - ígérik.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Syngenta február 3-án jelentette be, hogy a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina 43 milliárd dolláros készpénzes ajánlatot tett a vállalat felvásárlására. A magyar leányvállalat közleménye szerint a Syngenta igazgatótanácsa egyöntetűen támogatja az üzlet megkötését, mert megítélése szerint az ajánlat a részvényesek érdekét szolgálja. A tranzakció várhatóan az év végéig zárul le.

Ha az üzlet létrejön, a 10 fős igazgatói tanácsot Ren JianXin, ChemChina elnök vezeti majd, négy tagját pedig a jelenlegi Syngenta tanács adja. A ChemChina fenntartja a lehetőséget a vállalat újbóli tőzsdére bocsátásására a következő években.

A Syngenta és a ChemChina is hatalmas cég
A Syngenta 90 országban van jelen és 27 ezer munkatársa van. A cég Magyarországon a vezeti a növényvédőszer-piacot, illetve vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában. A pekingi székhelyű ChemChina termelőüzemeket, kutatás-fejlesztési és marketing rendszereket birtokol a világ 150 országában és régiójában. A legnagyobb vegyipari vállalat Kínában, és a Fortune 500 lista 265. helyét foglalja el.


A Syngenta továbbra is Syngentaként működik tovább, svájci központtal – jelentette ki a közlemény szerint Michel Demaré, a Syngenta elnöke. John Ramsay ügyvezető igazgató szerint pedig a megállapodás lehetővé teszi, hogy a Syngenta tovább erősítse növényvédőszer piaci vezető pozícióját, illetve növelje vetőmagüzletágának potenciálját is. A várakozások szerint a megállapodás további terjeszkedést tesz lehetővé a Syngentának a feltörekvő piacokon, kimondottan Kínában.


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Április 15-ig lehet bejelenteni a téli fagykárokat

A termelők a hozamértékcsökkenés 80 százalékát is megkaphatják.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ