2017. október 23. hétfő Gyöngyi

Hírek - Növénytermesztés

Száz százalékos támogatás a fagy- és jégesőkárosultaknak

Kiemelt támogatást kaphatnak azok az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőket, akik az idén szenvedtek fagy- és jégesőkárt. A támogatott hitel összege legfeljebb 1 millió forint lehet ültetvény-hektáronként.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Száz százalékos kamat-, kezességidíj és költségtámogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium (FM azoknak az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőknek, akik jégeső- vagy fagykárt szenvedtek. A támogatást azok kaphatják, akik az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció, az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 vagy az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében vesznek fel hitelt - közölte a tárca az MTI-vel.

A kedvezményes hitel összege ültetvény-hektáronként legfeljebb 1 millió forint lehet. A támogatás a 2017. augusztus 8. és december 31. között megkötött, illetve hatályba lépett hitelszerződésekhez kapcsolódóan vehető igénybe. 

Ezen kivül kedvezőbbé váltak az ASZK Folyószámlahitel feltételei is. A felvehető maximális hitelösszeg 50 millióról 100 millió forintra, a tárgyi biztosíték nélkül felvehető hitel összege 15 millióról 25 millió forintra emelkedett. Ugyancsak nőtt az egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható hitelösszeg is, 15 millió forintról 25 millió forintra - tájékoztatott az FM. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu