Száz százalékos támogatás a fagy- és jégesőkárosultaknak

agrarszektor.hu
Kiemelt támogatást kaphatnak azok az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőket, akik az idén szenvedtek fagy- és jégesőkárt. A támogatott hitel összege legfeljebb 1 millió forint lehet ültetvény-hektáronként.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Száz százalékos kamat-, kezességidíj és költségtámogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium (FM azoknak az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőknek, akik jégeső- vagy fagykárt szenvedtek. A támogatást azok kaphatják, akik az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció, az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 vagy az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében vesznek fel hitelt - közölte a tárca az MTI-vel.

A kedvezményes hitel összege ültetvény-hektáronként legfeljebb 1 millió forint lehet. A támogatás a 2017. augusztus 8. és december 31. között megkötött, illetve hatályba lépett hitelszerződésekhez kapcsolódóan vehető igénybe. 

Ezen kivül kedvezőbbé váltak az ASZK Folyószámlahitel feltételei is. A felvehető maximális hitelösszeg 50 millióról 100 millió forintra, a tárgyi biztosíték nélkül felvehető hitel összege 15 millióról 25 millió forintra emelkedett. Ugyancsak nőtt az egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható hitelösszeg is, 15 millió forintról 25 millió forintra - tájékoztatott az FM. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?