2018. január 19. péntek Sára, Márió

Hírek - Növénytermesztés

Újévi vezércsere a Syngentánál

Visszavonul a svájci Syngenta vezetéséből Michel Demaré, a vállalat alelnöke és igazgatósági tagja. 2018. január 1-jétől Jürg Witmer jelenlegi igazgatósági tag vette át Demaré feladatait, valamint csatlakozott a testülethez Carl Casale is, aki korábban a CHS Inc. amerikai mezőgazdasági vállalat vezérigazgatója volt. A személyi változások összefüggnek azzal, hogy a kínai ChemChaina megveszi a Syngentát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Michel Demaré, a mezőgazdasági inputgyártó Syngenta korábbi elnöke, jelenlegi alelnöke és igazgatósági tagja úgy döntött, visszavonul a cég vezetéséből. Demaré feladatait Jürg Witmer vette át 2018. január elsejétő az igazgatóságban, aki 2006 óta tagja a Syngenta testületének. 

Michel Demaré

Emellett független igazgatóként csatlakozik a Syngentához Carl Casale, a CHS Inc. amerikai mezőgazdasági vállalat korábbi vezérigazgatója is. Casale hat évet töltött a CHS Inc.-nél, korábban pedig 26 évig az amerikai Monsantónál dolgozott.

A vezetői változások összefüggnek azzal, hogy a kínai ChemChina megveszi a Syngentát. Michel Demaré az adásvétel 2016. februári bejelentése után elfogadta Ren Jianxin ChemChina-elnök ajánlatát, hogy a tranzakció lezárásáig maradjon a Syngenta igazgatóságában. Demaré fő feladatai közé az adásvétel menedzselése és az új irányítás kialakítása tartozott a stratégiai és operatív változtatásoknál. Két év után úgy érzem, közreműködtem mindabban, amiben lehetett - indokolta a mostani visszavonulást Demaré.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu