2018. március 20. kedd Klaudia

Hírek - Növénytermesztés

Viharos széllökések és váratlan zivatarok csaphatnak le a hétvégén

Zivatarok és kiadós eső miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelmeztetés Magyarország egész területére érvényes, és szombat éjfélig tart.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére szombat éjfélig. A péntek déli óráktól ugyanis előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd este már a Dunántúl más részein és a középső országrészben is kialakulhatnak elszórtan zivatarok.  Akár több, mint 10-15 milliméteres intenzív csapadékhullás is lehet, viharos széllökések kíséretében. Átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon is van esélye helyenként zivatarnak. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt, de károkozó szélrohamoknak kicsi az esélye - írja a met.hu.

Szombat délután dél felől kiterjedt csapadéktevékenység kezdődik, mely fokozatosan észak felé terjed. Vasárnap délelőttig a Dunántúl délkeleti területein és az Alföldön várható kiadós mennyiségű, 15-20 millimétert is meghaladó eső. A legnagyobb esőzésre a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet számítani, akár a 30-40 millimétert is meghaladhatja a csapadék mennyisége.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu