2019. február 20. szerda Aladár, Álmos

Pályázatok

Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása

2018. január 26., péntek 8:48
Magyarország Kormányának felhívása mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások részére, innovatív és környezetbarát, energiahatékonyság javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása érdekében.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelését, a környezetvédelemi szempontok fokozottabb figyelembe vételét, különös tekintettel a megújuló erőforrások használatára. A cél elérését a Kormány a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani a jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.
A felhívás lehetőséget teremt kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati termékek előállítására szolgáló épületek, építmények energiahatékonyság fokozást célzó korszerűsítésére, felújítására. A mezőgazdaság és élelmiszeripar erőforrás-hatékonyságának javulása többek között a fajlagos energiafelhasználás csökkenését eredményezi, ezért jelen felhívás a termelők és feldolgozók minden olyan irányú beruházására épít, amely a hatékonyabb energiafelhasználást hivatott elősegíteni. Az épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések, felújítások, továbbá a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása elősegíti a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javulását.
Egy támogatást igénylő szakaszonként egy támogatási kérelmet nyújthat be, amely egy célterületre vonatkozhat.
1. célterület esetében támogatási kérelmet nyújthatnak be: mezőgazdasági termelők.
A 2. célterület esetében támogatási kérelmet nyújthatnak be: mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások.
A támogatási kérelmek benyújtására 2018. február 19. napjától 2020. február 18. napjáig van lehetőség.
A pályázati lehetőségekről részletesen a Széchenyi 2020 honlapján közétett felhívás alapján tájékozódhatnak.


Vissza

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu