2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Piac

100 dollár/hordó a vágyott olajár a szaúdi miniszter szerint

A szaúdi olajipari miniszter szerint még mindig túl magas a kőolaj ára. Kívánatos lenne, ha az északi-tengeri Brent ára hordónként 100 dollár lenne - mondta Ali al-Naimi egy ausztráliai rendezvényen.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Pénteken az árutőzsdék zárásakor egy hordó Brent jegyzése 112 dollár fölött volt, de az idén az ár járt már 128 dollárnál is az iráni szankciók, valamint a szíriai, jemeni és nigériai szállítások időszaki akadozása miatt.

A Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) éppen a múlt héten közölte, hogy a szervezet a 2008-as recesszió óta a legmagasabb szinten termel: márciusban 32,42 millió hordó volt a napi kitermelés, 317 ezer hordóval nagyobb, mint februárban.

Naimi utalt arra, hogy jelenleg a kínálat napi 1,3-1,5 millió hordóval haladja meg a keresletet, ami növeli a készleteket, és kényelmes ellátást tesz lehetővé a felhasználó országok számára.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu