2020. június 5. péntek Fatime

Piac (35. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Terménypiac témakörében! Kíváncsi hogyan alakul az év a gabona-és egyéb növénytermesztők számára? Tudni akarja mekkora a kereslet és a kínálat az egyes növényfajták esetében és hogyan alakulnak az árak? Tőlünk megtudhatja!

Elfogadta az országgyűlés a 2030-ig szóló, de 2050-ig kitekintést nyújtó Nemzeti Energiastratégiáról szóló határozatot. A szavazatok aránya 225 igen volt 103 nem arányában, tartózkodó pedig nem volt.
Szeptember 30-ig, azaz még négy napig lehet gázártámogatást kérni.
Hamarosan meghirdetésre kerül az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.
Folyamatban van az az előterjesztés a kormány felé, ami a 2013-2020 közötti időszak szén-dioxid-kvóta-kiosztás kedvezményezettjeiről szól.
Szarvason adták át Magyarország legkorszerűbb és legnagyobb biogázüzemét.
Matolcsy György javaslatot tett a gázolaj, a dohány és az alkoholos italok jövedékiadójának, valamint a játékadónak megemelésére november 1-ji hatállyal.
Zalaegerszegen - Közép-Európában elsőként - szennyvízből készítenek üzemanyagot, ami benzinre átszámítva literenként csak 125 Ft-ba kerül, így kiemelkedően környezetkímélő, hatékony és olcsó módszernek számít.
A kárpátaljai megyeszékhely, Ungvár és a környező települések földgázellátás nélkül maradtak, mikor hétfőn, földmunkák során felrobbant az egyik gerincvezeték.
Az IPENERG Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete Egyesülés augusztus 23-i sajtóközleményében mutatta be, hogy egy jogszabály-előkészítési hiányosság miatt a fogyasztók egy csoportja duplán fizeti meg a villamosenergia árba beépített...
Az Európai Unió és Magyarország tervei (Nemzeti Cselekvési Terv) szerint is jelentősen növelni kell a megújuló energiaforrások beépítését, ezért hozták létre - uniós segítséggel - az első magyar közepes teljesítményű szélkereket.
Bencsik János, klíma- és energiaügyi államtitkár csütörtökön Tatabányán, a XVIII. Vértes Expo megnyitóján jelentette be, hogy előreláthatólag októberre várható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító, használati...
A villamosenergiáról szóló törvény 2011. július 1-vel hatályba lépő változása mintegy 10-12 Mrd Ft-nyi többletköltséget okoz a fogyasztóknak, annak ellenére, hogy a villamosenergia-ellátás költségei csökkentek.
Az EU-ban a szélenergia-termelés 2020-ig várhatóan 2,7-szeresére növekszik, míg fogyasztási részesedése 16 százalékra nő. Ezzel szemben Magyarországon hiába nő a termelés a háromszorosára akár, 2020-ig nálunk maximum 4 százalékos...
Japán még mindig a sugárfertőzés veszélyeivel küzd: a Tokyo Electric Power elektromos művek fukusimai atomerőművéből származó radioaktív szennyezés miatt a nameko gombák is rákerültek a sugárfertőzött japán élelmiszerek listájára.
A Siemens cég október elejétől két külön divízióba szervezi a szél- és napenergia üzletágát, hogy megerősítse megújuló energetikai tevékenységét, valamint kiaknázza e két, technológiailag és fejlettségileg is eltérő ágazat...
Kisütöttük, ide vele! – ezzel a névvel indult pár hete a MOL szárnyai alatt egy akció a használt háztartási sütőolaj begyűjtésére.
Augusztus 3-án megkezdődött a földgázszállítás a Horvátországot és Magyarországot összekötő új gázvezetéken.
A Biomassza Erőművek Egyesülete az MTI-hez eljuttatott közleményében a stagnáló európai uniós agrártámogatások kapcsán az energiaültetvények fontosságára hívja fel a figyelmet.
Megkezdődött 2011 legnagyobb hazai energetikai beruházása Szabadegyházán, a Hungrana Kft. telephelyén. A környezetbarát biomassza kazánok részben uniós támogatással megvalósuló, több mint hárommilliárd forintos fejlesztése egy közepes...
Kimerült a keret az épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva című pályázatnál, ezért felfüggesztik azt.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu