2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Piac

A Corteva is beszáll az agrobiotechnológiai termékek fejlesztésébe

A Corteva Agriscience világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a mezőgazdáknak – beleértve a vetőmagok, a növényvédelmi termékek és a digitális megoldások kínálatát. Most úgy döntött, hogy a biológiai készítmények irányába is tesz egy nagy lépést. Részesedést szerzett egy agrobiológiai vállalatban.
 
 

A Corteva, Inc. és az Evogene Ltd. biotechnológia társaság bejelentették, hogy a Corteva részesedést szerez az Evogene agrobiológiai leányvállalatában, a Lavie Bio-ban. A Lavie Bio a mezőgazdasági fenntarthatóság és a termelékenység javítását célozza mikrobiom alapú agrobiológiai termékek bevezetésével. Az agrobiológiai termékek közé tartoznak a növényi terméshozam és ellenállóképesség maximalizálására használt biostimulánsok, valamint a rovarkártételt csökkentő bio-növényvédőszerek. Az agrobiológiai szektor a mezőgazdasági befektetési piac növekvő szegmense.

Az Evogene piacvezető biotechnológiai vállalat, amely új termékeket fejleszt egy egyedülálló számítógépes prediktív biológiai platform felhasználásával. Ezt a platformot használják gének, fehérjék, mikrobák és kis molekulák előrejelzésére és több tulajdonság alapján fontossági sorrendbe állítására, ami kulcsfontosságú az új termékek sikeres fejlesztésében.

Az ügylet magába foglalja a Corteva 100%-os tulajdonában lévő Taxon Biosciences leányvállalat összes részvényének cseréjét, valamint a Corteva Lavie-be történő tőkebefektetését. A Taxon Biosciences részvényeit és a tőkebefektetést figyelembe véve a Corteva a Lavie tőkéjének körülbelül 30%-át, míg az Evogene a Lavie részvényeinek körülbelül 70%-át fogja birtokolni.

A Taxon Biosciences képességei előreláthatólag jelentős szinergikus értéket teremtenek a Lavie számára, és felgyorsítják a termékfejlesztést. A Taxon Biosciences eszközeit - köztük egy kiterjedt mikrobiális gyűjteményt és számos fejlesztési fázisában lévő terméket - integrálják a Lavie fejlesztési rendszerébe, felgyorsítva ezzel a Lavie biológiai alapú tervezési folyamatát és a termékfejlesztést. A Corteva befektetése a Lavie-ba meghatározott jogokat biztosít a Corteva-nak a Lavie kukorica- és szója-termékfejlesztési programjaiban, ugyanakkor a Lavie is kihasználhatja a Corteva globális szinten is meghatározó kukorica- és szójababpiaci lehetőségeinek előnyeit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben