A Corteva is beszáll az agrobiotechnológiai termékek fejlesztésébe

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a mezőgazdáknak - beleértve a vetőmagok, a növényvédelmi termékek és a digitális megoldások kínálatát. Most úgy döntött, hogy a biológiai készítmények irányába is tesz egy nagy lépést. Részesedést szerzett egy agrobiológiai vállalatban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Corteva, Inc. és az Evogene Ltd. biotechnológia társaság bejelentették, hogy a Corteva részesedést szerez az Evogene agrobiológiai leányvállalatában, a Lavie Bio-ban. A Lavie Bio a mezőgazdasági fenntarthatóság és a termelékenység javítását célozza mikrobiom alapú agrobiológiai termékek bevezetésével. Az agrobiológiai termékek közé tartoznak a növényi terméshozam és ellenállóképesség maximalizálására használt biostimulánsok, valamint a rovarkártételt csökkentő bio-növényvédőszerek. Az agrobiológiai szektor a mezőgazdasági befektetési piac növekvő szegmense.

Az Evogene piacvezető biotechnológiai vállalat, amely új termékeket fejleszt egy egyedülálló számítógépes prediktív biológiai platform felhasználásával. Ezt a platformot használják gének, fehérjék, mikrobák és kis molekulák előrejelzésére és több tulajdonság alapján fontossági sorrendbe állítására, ami kulcsfontosságú az új termékek sikeres fejlesztésében.

Az ügylet magába foglalja a Corteva 100%-os tulajdonában lévő Taxon Biosciences leányvállalat összes részvényének cseréjét, valamint a Corteva Lavie-be történő tőkebefektetését. A Taxon Biosciences részvényeit és a tőkebefektetést figyelembe véve a Corteva a Lavie tőkéjének körülbelül 30%-át, míg az Evogene a Lavie részvényeinek körülbelül 70%-át fogja birtokolni.

A Taxon Biosciences képességei előreláthatólag jelentős szinergikus értéket teremtenek a Lavie számára, és felgyorsítják a termékfejlesztést. A Taxon Biosciences eszközeit - köztük egy kiterjedt mikrobiális gyűjteményt és számos fejlesztési fázisában lévő terméket - integrálják a Lavie fejlesztési rendszerébe, felgyorsítva ezzel a Lavie biológiai alapú tervezési folyamatát és a termékfejlesztést. A Corteva befektetése a Lavie-ba meghatározott jogokat biztosít a Corteva-nak a Lavie kukorica- és szója-termékfejlesztési programjaiban, ugyanakkor a Lavie is kihasználhatja a Corteva globális szinten is meghatározó kukorica- és szójababpiaci lehetőségeinek előnyeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03