Az ABB Magyarországon: 20 év innováció az automatizálás és energiahatékonyság területén; 200 milliárd forint árbevétel az elmúlt két évtizedben

agrarszektor.hu
A világ piacvezető energetikai és automatizálási cégcsoportját, az ABB-t képviselő ABB Kft, működésének 20. évfordulóját ünnepli Magyarországon, amelynek kapcsán a cég közösen értékelte az elmúlt két évtizedet néhány fontos üzleti partnerének képviselőjével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Budapest, 2012. január 17. - Az ABB Kft. 20 éves magyarországi fennállásának alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiemelt szerepet kaptak az elmúlt két évtized eredményei, valamint néhány nagyobb partner képviselői (Richter Gedeon illetve ELMŰ) is megosztották tapasztalataikat az ABB-vel közös sikeres együttműködésükkel kapcsolatban.

A sajtóeseményt Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki bemutatta a globális ABB cégcsoportot, a 20 éves magyarországi működés legjelentősebb állomásait, múltját, jelenét, illetve jövőbeli terveit. Kiemelte, hogy jelenleg az energiahatékonyság és környezetvédelem kiemelten fontos témakörök, hiszen az elmúlt két év gazdasági recessziója ellenére is folyamatosan növekszik az energiafelhasználás.

 


Az ABB a világ egyik piacvezető mérnöki vállalata, 1988-ban alapult. Termékei, szolgáltatásai és korszerű megoldásai segítséget nyújtanak a fogyasztóknak, hogy a villamosenergiát minden korábbinál hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használják fel, növelve ezáltal az ipari termelékenységet, és csökkentve a környezetterhelést. Az ABB Magyarországon 1200 helyszínen van jelen, mintegy 50.000 villamosipari berendezést telepített, továbbá számos innovatív fejlesztést kezdeményezett az energetika és automatizálás területén. Legutóbb például az E-Mobility Network, az elektromos autózás elterjesztésére létrejött közösség alapítói között üdvözölhettük a céget. 

 


"A mögöttünk hagyott 20 sikeres év után büszkén kijelenthetjük, hogy az energetika és automatizálás világában az ABB szinonímájává vált a legmagasabb, kompromisszumoktól mentes minőségnek Magyarországon is. A legnagyobb létesítmények és ipari vásárlók, mint például a Paksi Atomerőmű, Richter Gedeon Nyrt., a MOL és az ELMŰ részére biztosítottuk az ABB termékeit és technológiáját. A minőség, biztonság, termelékenység és energiahatékonyság mind kulcsfontosságú tényezők és technológiánkkal mindezt elérhetik a vásárlóink most és a jövőben egyaránt."

Eredményeik számokban:
• 32 milliárd USD globális árbevétel (2010)
• Több mint 20 év innováció Magyarországon az energetika, az automatizálás és energiahatékonyság területén
• Több mint 200 milliárd forint értékű projekt kivitelezése az elmúlt 20 év során létesítmények, villamos átviteli és elosztóhálózatok üzemeltetői, a villamosenergia-termelők, az építőipar, valamint a főbb ipari vállatok számára

 


1996 óta az ABB csapata több közös projektet valósított meg a Richter Gedeon szakembereivel a Richter üzemeiben Dorogon és Budapesten. Az ABB azóta is támogatást nyújt a Richternek üzemei hatékony és biztonságos működéséhez, minimalizálva az üzemzavarokból eredő leállásokat. “Az ABB globális és helyi tapasztalattal, háttérrel rendelkezik a gyógyszeriparban és petrolkémiai iparban, valamint megbízható technológiával, és olyan mérnöki tudással és csapattal is bír, amely már bizonyított. Ezen értékek jelentős szerepet játszottak a Richter Gedeon Nyrt. és az ABB sikeres együttműködésében az elmúlt 16 év során" - mondta Ress Miklós, a Richter Gedeon Nyrt. beruházási és karbantartási főosztályának vezetője.

 

Dr. Kövesdi Zoltán, az ELMŰ Nyrt. igazgatósági tagja így nyilatkozott az ABB Kft és az ELMŰ közötti, hosszú múltra visszatekintő együttműködésről:
"Az ABB technikai eszközei, mint például a karbantartásmentes és modern kapcsoló berendezések, transzformátorok, szabványosított kompakt állomások vagy vezetékek fontos szerepet játszottak a magyar elektromos hálózat átalakításában. Az olyan előnyök mellett, mint például a megnövelt energiahatékonyság, megbízhatóság és csökkentett működési költségek, az ABB által nyújtott megoldások Magyarország energiaellátásának biztonságáért is hozzájárulnak". Kitért arra a 4-500 millió forintos kárra is, amit évente elszenvednek értékes berendezéseik megrongálása során. Hangsúlyota, hogy együttműködésük valójában már 1994-ben elindult, amikor is megépítették a kelenföldi alállomást. Büszkén számolt be továbbá az E-mobiliy Network megalakulásáról és a villanyautózás lehetséges jövőjéről Magyarországon.

Az ABB globális stratégiája öt fő összetevőre épül:

1. versenyképesség növelése a helyi piaci igényeknek megfelelő gyártással a termelékenységre és minőségi fejlesztésekre fektetve a hangsúlyt;
2. a makrogazdasági trendek, mint a feltörekvő piacok növekedése, erőforrás-hatékonyság és az éghajlatváltozásból eredő lehetőségek hasznosítása ott, ahol a piacok gyorsabban növekednek a helyi GDP-nél;
3. a vezető piaci pozíciók és technológiák kiaknázása a piaci részesedés növeléséért olyan meghatározó üzletágakban, mint az elektromos hálózatok és az ipari automatizálás;
4. sikeres akvizíciós politika folytatása annak érdekében, hogy gyorsítsák a növekedést a prioritást élvező kihasználatlan területeken;
5. az egyenáramú (DC) technológiák és a hasonló áttörő jelentőségű lehetőségek kiaknázása, a széleskörű, energiahatékony automatizálás és energetikai megoldások érdekében. 

Az ABB Magyarországon is ezen stratégiai célkitűzések mentén halad, kiemelten fókuszálva a helyi mérnöki tudásbázisra és a vezető műszaki egyetemekkel történő együttműködésre.

Az ABB 2011 és 2015 közötti árbevételét tekintve az összetett éves növekedési ütem (CAGR) szerinti 7-10 százalékos növekedésre számít, a 3-4 százalékosra becsült éves globális GDP növekedés és az 5-6 százalékosra becsült teljes piaci növekedéssel szemben. Az adott időszak akvizíciói - az időzítés és a nagyságrend a piaci helyzettől függ - lehetőséget teremthetnek további 3-4 százalékpontos emelkedésre a megcélzott szervezetnövekedési ütemnek megfelelően.

Az ABB (www.abb.com) nemzetközi vállalatcsoport vezető szerepet tölt be az energetikai és automatizálási technológiák területén; lehetőséget teremt ügyfelei számára, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a tevékenységük okozta környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ több mint 100 országában működik és körülbelül 130 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?