Az olajdrágulástól helyrejöhet az orosz államháztartás

agrarszektor.hu
Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter keddi nyilatkozata szerint Oroszország államháztartása akár többlettel is zárhatja a 2012-es évet, ha tovább nő az olaj ára - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány az idei évre eredetileg 1,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számolt hordónkénti 100 dolláros olajárat alapul véve. Tavaly minimális többlet keletkezett az egy évvel korábbi 3,9 százalékos GDP-arányos hiány után.

Elvira Nabiullina gazdasági miniszter kedden azt mondta, hogy az általa vezetett minisztérium felfelé módosította, 110 dollárról 115 dollárra emelte meg a kőolaj idei átlagárára vonatkozó becslését.

Ahhoz, hogy egyensúlyba kerüljön az orosz államháztartás, 117 dolláros olajárra van szükség.

Az orosz pénzügyminiszter kedden arról is beszélt, hogy Moszkva az idén már nem tervez újabb kötvénykibocsátást külföldön, miután márciusban 7 milliárd dollár értékben adott el adósságpapírt.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?