Brazília mindenkori rekordra készül szójababból

agrarszektor.hu
A hír egy brazil piacelemző cégtől származik, az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) becslése nem ennyire optimista. A betakarításnak és számvetésnek még messze nincs vége.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bratzíliában március 30-ig a tervezett terület 71%-án végeztek a betakarítási munkákkal  jelezte az AgRural. A brazil piacelemző cég becslése szerint  a dél-amerikai államban idén mindenkori rekordot dönthet a szója termelése: 118,9 millió tonnát várnak, 4 százalékkal több termést, mint 2017-ben. Ha ez igaz, akkor az USDA 113 millió tonnás becslését is alaposan felülmúlják a brazilok, és idén fej fej mellett végezhetnek az USA-val a világ legnagyobb szójatermelője címért folytatott versenyben.

A szójabab pillanatnyi tőzsdei jegyzésein nem látszanak a Brazíliából érkező kedvező hírek. Itthon is változatlanul 120 ezer forint körüli  tonnánkénti áron vásárolnák fel - ha volna a piacon. A hazai termés kétharmada exportra kerül, elsősorban Ausztriába (a kivitel 70 százaléka). Az idén várható termőterület nagysága ágazati szakértők szerint 60-65 ezer hektár körül várható.

Betakarítás Brazíliában
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?