Elakadt a megújuló energiák ügye

agrarszektor.hu
Lemondott posztjáról Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke a szervezet keddi elnökségi ülésén. Indoklása szerint hazánkban egyre növekvő diszkriminációval kénytelenek szembenézni a megújuló energiák.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Balogh László szerint Magyarországon egyre inkább háttérbe szorul a megújuló energiaforrások hasznosítása, ez pedig nem csak az uniós direktívákkal megy szembe, de az ország érdekeivel sincs összhangban. Hiába vannak kiváló adottságaink és lehetőségeink, a kormányzati fókusz elsősorban az atomenergián és a gáztávvezetéképítésen van, amellett hogy egyre komolyabban diszkriminálja a megújuló energiaforrásokat.


Balogh László 2008-ban maga is részt vett Brüsszelben a megújuló energiához kapcsolódó direktíva kidolgozásában, amelynek során véleménye szerint messzemenőkig figyelembe vették a magyar nemzeti érdekeket, egyebek közt a munkahelyteremtés és a vidékfejlesztés tekintetében. Elmondása szerint azonban ennek ellenére nem kezdődtek meg a mai napig a direktíva végrehajtásának még azon elemei sem, amelyek főként Magyarország érdekeit szolgálnák. A lemondott elnök véleménye szerint a Nemzeti Cselekvési Terv végrehajtása teljesen elakadt, az ösztönző, illetve támogatási rendszerek nem megfelelően összehangoltak, az elérhető támogatások hatékonysága, átláthatósága esetenként megkérdőjelezhető, miközben a magyar befektetők, nagytőkések külföldi megújuló energia programokba fektetik a pénzüket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03