Elfogadásra került az új Nemzeti Energiastratégia

agrarszektor.hu
Elfogadta az országgyűlés a 2030-ig szóló, de 2050-ig kitekintést nyújtó Nemzeti Energiastratégiáról szóló határozatot. A szavazatok aránya 225 igen volt 103 nem arányában, tartózkodó pedig nem volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A határozattal létrejöhet végre az egységes energiastratégia az ide illeszkedő egyéb koncepciókkal (éghajlati-, megújuló energia, energiahatékonysági, épületenergetikai), és ágazati stratégiákkal (közlekedési, vidék-, felsőoktatási) kiegészülve - írja az fmh.hu

Az energiastratégia 2030-ig részletes javaslatokat tartalmaz a magyar energiaszektor szereplői és a kormány számára, valamint egy 2050-ig tartó útitervet is felállít, amely globális, hosszabb távú perspektívába helyezi a 2030-ig javasolt intézkedéseket.
Elsődleges cél az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság együttes érvényesülésének hosszú távú biztosítása, az energiaimport-függőség csökkentése és az állami szerepvállalás növelése. 

A határozat nagy hangsúlyt fektet továbbá a megújuló energiaforrások felhasználására, a jelenlegi atomenergia-kapacitás fenntartására, a regionális infrastruktúra fejlesztésére, az energiahatékonyságra és az ország regionális elosztó- és tranzit szerepének erősítésére.

A határozat elfogadásával a parlament felkéri a kormányt egyebek között arra, hogy "alakítson ki az európai szabályozással összhangban lévő, a befektetői környezet kiszámíthatóságát biztosító, átlátható, elszámoltatható és a fogyasztói érdekeket is figyelembe vevő új kormányzati energetikai intézmény- és eszközrendszert."

A határozat előírja, hogy a kormány legalább háromévenként készítsen jelentést az energiapolitika megvalósulásáról. A határozat a közzétételt követő napon hatályba lép.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13