2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Piac

Ezek a legnépszerűbb márkák a szántón és az istállókban!

A szakma általánosan elfogadja a DLG márkaimázs-értékelési gyakorlatát, noha az a német piac sajátosságait is tükrözi. Pontosan tudjuk, hogy a legnépszerűbb márkák mögött ott lapul egy adag patriotizmus és egy nagy adag vásárlóerő is. A hazafiság az állattartási technika választásakor kevésbé érvényesül. Egyben biztosak lehetünk: a németek a jót szeretik.
 
 

A DLG (Deutsche Landwirtschafts- Gesellschaft - Német Mezőgazdasági Társaság) évek óta vizsgálja a márkák arculatát és elismertségét a mezőgazdasággal foglalkozók körében. Az arculati barométer mintegy 700 megkérdezett gazda válasza alapján egyfajta indexálási módszerrel készül. Maximálisan 100 pontot kaphatnak a gyártók, ami olyan elemekből áll össze, mint a márka ismertsége, a vásárló márkahűsége, a márka mögötti innováció megítélése vagy a forgalmazó kommunikációjának értékelése.

A felmérést nem csak a szántóföldi gépekre, hanem az állattartási technikai forgalmazóira, az agrokemikáliák, vetőmagok és takarmányok gyártóira, de a bankokra és biztosító társaságokra, valamint a megújulóenergia-szektor eszközeit szállító vállalatokra is elvégzik. A DLG listája az országot négy tájegységre osztja. A legkedveltebb márkák nagyjából egész Németországban azonosak, de vannak sorrendbeli eltérések az egyes régiókban. Mi most az abszolút legnagyobb pontszámot kapott vállalkozásokat soroljuk fel három kiválasztott területen.


A szántóföldi gépgyártóknál a Fendt került az élre (ahogy tavaly is). Az ágazati szereplők megítélése enyhén javult az utóbbi évben. A Krone fel tudott kapaszkodni a Top-10-be, míg a CASE IH kiesett.

Az agrokemikáliák és vetőmagok forgalmazóinak élbolya mit sem változott 2019-ben. Ez érdekes annak fényében, hogy volt mit aggódni a Monsantót átvett Bayerért. A Saaten-Union megítélése sokat javult, miközben a Pioneer úgy lépett előre a listán, hogy eközben még erősödnie sem kellett az imázsának: a Rapool, a Dow Agro Sciensces és a K+S lecsúsztak mögé, és új szereplők jelentek meg a top-10-ben.

Az állattartás gépi technológiáinál a Big Dutchman és a DeLaval fej fej mellett végzett 2019-ben. A Big Dutchman egy év alatt ledolgozta korábbi 7 pontos hátrányát, miközben a DeLaval 5 pontot veszített márkaindexéből. Feltűnő, hogy a legjobb márkák megítélése sem túl jó, 2019-ben egyik sem érte el az 50 pontot.

Címlapkép forrása: Axiál Kft.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu