2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Piac

Így látja a KITE-vezér: a magyar gazdák kezdenek felzárkózni nyugati társaikhoz

Szabó Levente, a nádudvari KITE Zrt. vezérigazgatója úgy véli, már szinte minden inputanyagokból annyit és olyan minőségűt használ fel egy magyar gazda, mint nyugati versenytársai. Decemberben, a Portfolio Agrárszektor 2019 konferencián kérdeztük arról, milyennek látja a hazai inputpiacot.
 
 

Bár a szerpaletta a hatóanyag-kivonások miatt ebben az évben is szűkült, összességében hasonlóan alakult az inputanyagok piaca 2019-ben, mint a megelőző évben - mondta a 300 milliárdos árbevetélű, nádudvari integrátor cég vezetője, Szabó Levente a Portfolio Agrárszektor 2019 konferencián. A KITE Zrt. vezérigazatója kiemelte, hogy a magyarországi értékesítési trendek hasonlóak a nyugat-európaihoz, a felhasznált  növényvédő szerek és vetőmagok tekintetében felzárkózunk ezen országok szintjéhez. Csak a fajlagos műtrágya-felhasználásban van némi lemaradásunk Nyugat-Európához mérten.

A gépgyártók folyamatosan fejlesztenek, és szélesítik a szolgáltatásaik körét. Ennek megfelelően a KITE Zrt. is foglalkozik már IT-szaktanácsadással - hangsúlyozta a Szabó Levente. A mai gépparkot olyanannyira uralja a számítástechnika és elektronika, hogy egy gépkezelőnek informatikai tudással is rendelkeznie kell ahhoz, hogy a gép beállítása és működtetése problémamentes legyen.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!