Így látja az amerikai cégóriás: ez a fúzió mindenkinek jó lenne

agrarszektor.hu
Képes lenne teljesíteni a Monsanto minden olyan előírást, amelynek betartására szükség lenne ahhoz, hogy az amerikai cég felvásárolhassa a svájci központú Syngentát. A Monsanto a múlt héten tett vételi ajánlatot, amelyet a Syngenta egyelőre visszautasított.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénzügyi és jogi tanácsadóival együtt elemezte a lehetséges egyesülés részleteit a világ vetőmagpiacán vezető szerepet betöltő Monsanto, és hivatalos nyilatkozata szerint képes lenne megfelelni az összeolvadáshoz szükséges valamennyi előírásnak. A vállalat azután foglalt állást az ügyben, hogy a Syngenta elutasította múlt heti felvásárlási ajánlatát. Mint ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Monsanto a közelmúltban 45 milliárd dollárt kínált a Syngentának, de a svájci cég szerint a Monsanto alulbecsülte a piaci értékét, az összeolvadás pedig egyes piacszabályozási előírásokat is sérthetne.

A Monsanto ugyanakkor régóta figyelemmel kíséri a növényvédőszer-piacon érdkelet Syngenta üzleti tevékenységét és úgy véli, hogy a két cég összeolvadása minden érdekeltnek előnyös lenne. Az új cég olyan piacvezető globális mezőgazdasági vállalat lehetne, amely versenyképes és integrált megoldásokkal támogathatná a termelőket, emellett pedig jelentős fejlesztéseket hajthatna végre. A Monsanto szerint az így létrejövő cég innovációival felgyorsíthatná a precíziós mezőgazdaság fejlődését - olvasható a hivatalos nyilatkozatban.

Az elemzők ugyanakkor úgy vélik, hogy a Syngenta jogosan utasította vissza az ajánlatot, mivel jelenleg piacvezető a növényvédő szerek piacán, és a jövőben várhatóan tovább nő a piaci értéke. Emellett a két cégóriás eltérő vállalati kultúrával rendelkezik, amely további kérdéseket vethet fel az esetleges egyesüléskor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?