2022. január 20. csütörtök Fábián, Sebestyén

Hírek - Piac

Jövedékiadó-emelés és energiastratégia a parlamenti vitatéma

Matolcsy György javaslatot tett a gázolaj, a dohány és az alkoholos italok jövedékiadójának, valamint a játékadónak megemelésére november 1-ji hatállyal.
 
 

A nemzetgazdasági miniszter szeptember 12-i, hétfői adótörvénymódosítási-előterjesztése után még folyik a parlamenti vita és a módosító indítványok tárgyalása - írja a ProfitLine.hu

Napirenden van továbbá a Fellegi Tamás által jegyzett nemzeti energiastratégiai tervezet is. Az ország importfüggőségét és az állami szerepvállalást szorgalmazó dokumentumot a kormány júliusban fogadta el, Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár szerint a stratégia hosszú távú hatása értelmében az ország villamosenergia-igénye 2030-ra 30 százalékkal növekedne.

Tárgyalnak még Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter indítványáról is, amelyben 65 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését javasolja. 

A fideszes Pokorni Zoltán és Pósán László innovációs és fejlesztési eseti bizottság létrehozását kezdeményezte, amelynek feladata az innovációt érintő törvények áttekintése lenne.

Vitatéma továbbá a genetikailag módosított szervezetek alkalmazásának agrárgazdaságban való megtiltása is, ami a fenntartható fejlődés bizottságának indítványa.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!