2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Piac

Közös felelősséggel a klímaváltozás ellen

A fosszilis tüzelőanyagok használatának, valamint a környezetre káros gázok kibocsájtásának csökkentése kulcsfontosságú, hiszen Közép-Kelet Európa energiaimportja nagyrészt egy forrásból származik. A régió államainak közösen kell felelősséget vállalniuk a klímaváltozás elleni harcban. A cél elérése érdekében olyan projekteket kell megvalósítani, amelyek hozzájárulhatnak a nemzeti és az európai klímastratégiákban rögzített vállalások teljesítéséhez - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a „Low Carbon Finance Forum" c. rendezvényen Londonban, 2011. október 24-én.
 
 

A főként a zöldgazdaság fejlesztésével, a megújuló energiaforrások támogatásával, az alacsony CO2-kibocsájtású beruházásokkal foglalkozó rendezvényen szakértők, illetve a állami és az üzleti szféra képviselői vettek részt, az elnöklés pedig a magyar és angol szakminiszterekhez köthető. Az elsődleges cél az volt, hogy segítsék a kapcsolatfelvételt a nyugat-európai beruházók és a közép-kelet-európai országok képviselői között.

Fellegi kiemelte, hogy jelenleg több tényező is akadályozza a zöld beruházások létrejöttét, többek közt a hitelválság, a gazdasági válság, az adott célra fordítható költségvetési keret és a magánforrások csökkenése, valamint a tény, miszerint az EU emisszió kereskedelmi rendszeren belül az EUA egységek árai jóval alacsonyabbak a Bizottság által előrevetített áraknál, ami miatt a befektetői tőke más irányba áramlik.

A régió államainak a nyugat-európai befektetők számára is vonzó, az alacsony CO2-kibocsájtású technológiák megvalósítását elősegítő feltételeket kell létrehozniuk.Fellegi elmondta, a magyar állam nyitott rá,hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal karöltve folyamatos konzultációt tartson fenn az Egyesült Királyságban már működő, a zöld tervek fejlesztését segítő Zöld Bankkal - írja az energiainfo.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!