Lendületes emelkedésben a búza ára

agrarszektor.hu
Legnagyobbat a kenyérnek való gabona ára emelkedett az utóbbi időben. A termelők még várnak az értékesítéssel. Talán a tavalyi gyengébb kukoricatermést akarják a búza felkúszó áraival kompenzálni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Február végén az AKI adatai szerint az egy évvel korábbinál 13 százalékkal magasabb áron forgott az étkezési búza Magyarországon: átlagosan nettó 50 ezer forintért vittek el egy tonnát a termelő telephelyéről. A hamburgi kikötőben most 166,5 eurót ér egy tonna kenyérgabona. A takarmánybúza február végén 47-48 ezer forintért cserélt gazdát hazánkban. Ennek ára kevésbé emelkedett: 8 százalékkal haladta meg 2017 azonos időszakának átlagárát. Hamburgban most 163 eurót adnak egy tonnájáért. Itthon továbbra is gyér a búza kínálata, amit a takarmánygyártók nagyon fájlalnak.

EZ IS ÉRDEKELHET
A chicagói árutőzsdén a kukorica fronthavi jegyzése 144-49 dollár/tonna között mozgott február 20. és március 2. között. A párizsi árutőzsdén 153 euró/tonna körüli szintről 156 euró/tonnáig araszolt a termény legközelebbi lejáratra szóló jegyzése. A BÉT-en a termény márciusi jegyzését 47,2 ezer forint/tonna áron vezették ki február utolsó tőzsdenapján. A májusi szállítású takarmánykukoricával 48 ezer forint/tonna áron kereskedhettek a pénzügyi befektetők. A termelők az AKI adatai szerint átlagosan 44,5 ezer forint/tonna áron tudták értékesíteni a terményt február második hetében. Ez az árszint az egy évvel korábbit 8 százalékkal múlta felül. Pillantnyilag 45 ezer forintot kínálnak a felvásárlók a nagyobb kukoricatételekért.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?