2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Piac

Meglepetések Magyarország keleti határánál: új becslések a várható termésről

A kontinens keleti feléről érkező betakarítási hírek mindig fontosak Európa számára. A napraforgóexportban meghatározó Ukrajna eredményeit folyamatosan pontosítják, és már érkeznek az orosz kukoricatermést becslő számítások is.
 
 

Ukrajnában az idei évben a száraz időjárás miatt kissé csökken a napraforgó átlagtermése az USDA értésülései szerint. A végeredmény összesen 14,5 millió tonna mag lehet 6,2 millió hektárról. A tenyészterület most 5 százalékkal kisebb az előző évinél. Az átlaghozam hektáronként 2,34 tonna lehet, ami 1 százalékkal gyengébb az előző szezonban mértnél. A csökkenés a tenyészidő utolsó hónapjaiban tapasztalható csapadékhiányos időjárás miatt következett be. Az össztermés a hozam és a tenyészterület együttes zsugorodása miatt 3 százalékkal lehet kevesebb a tavalyinál az elemzők szerint.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!

Közben megérkeztek az orosz kukoricatermésről szóló hírek is, ami 13,5 millió tonnának adódott az elemzők becslései szerint. Ez hatalmas, 18 százalékos ugrás lenne az előzi évi eredményhez mérten. Összesen 2,45 millió hektárt foglalt el idén ez a növény. A hozamok magyar szemmel nézve kicsik, de Oroszországban az 5,5 tonnás átlag 15 százalékos javulást jelent. Az aratás pilllanatnyilag 34 százalékos készültségnél jár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu