Megújuló beruházások: egyetlen jelentősebb új projektről sem hallani

agrarszektor.hu
A hazai bankok adatszolgáltatása alapján az elmúlt év utolsó negyedében folyósított hiteleken belül 5 százalékra esett az energiaprojektekre felvettek aránya, és 2011 első hónapjaiban sem jobbak az arányok.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vizsgált időszakban megfeleződött a beruházásokra felvett összegek nagysága. "A csökkenés egyértelmű, ezt támasztják alá az MKB Bank piaci tapasztalatai, valamint a más pénzintézetekkel - például szindikált hitelek kapcsán - folytatott egyeztetések" - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a bank projektfinanszírozási osztályának a vezetője.

Gulyás Olivér főleg a szabályozásbeli bizonytalanságokban látja az okot. Míg tavaly ősszel még több fejlesztő hozott létre céget megújulóenergia-beruházásra, és sok esetben beszerezte az engedélyeket is a 2011 tavaszára tervezett indításhoz, azóta mégis a kivárás mellett döntöttek. Az év végi visszajelzések alapján március-áprilisra jelezték, hogy a fejlesztők döntenek a beruházások újraindításáról. 2010 végén még átadtak egy-két biogáz-létesítményt, ma egyetlen jelentősebb új projektről sem hallani.

A szélerőműprojektek tulajdonosai sincsenek irigylésre méltó helyzetben. Tavaly hiába remélték, hogy már abban az évben új tender lesz a visszavont helyett, s ma sem tudni, mikor lesz kiírás.

Nyitott, a kapcsoltenergia-támogatás folytatása is, s általában véve, hogy milyen lesz az a jogi és szabályozási rendszer, amely megengedi a hosszabb távra tervezést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?