2021. március 3. szerda Kornélia

Hírek - Piac

Műtrágyabiznisz: frigyre lépett a Fertilia és az EuroChem

A világ egyik vezető műtrágyagyártójával, az EuroChem vállalatcsoporttal lépett stratégiai együttműködésre a Fertilia Kft. A cég október elsejétől EuroChem Agro Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét.
 
 

Az együttműködés révén a jövőben az EuroChem műtrágyái is szerepelnek majd a kínálatban – közölte Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője és az EuroChem Agro Hungary Kft. operatív igazgatója. Dmitrij Sztrezsnyev, az EuroChem vezérigazgatója úgy vélte, a cég Magyarországon létesített leányvállalata révén a helyi termelők számára bővebb termékkínálatot tud nyújtani, az agrártechnológiai megoldások pedig hozzájárulnak a termésátlagok növeléséhez, a minőség javításához

A nyilvános cégadatok szerint a Fertilia Kft. tavaly 7,2 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét az egy évvel korábbi 6,2 milliárd forintról, míg adózott eredménye 40,3 millió forint lett a 2014-es 153 millió forint után – közölte az MTI. Az EuroChem pedig az agrokémiai ipar világszinten vezető vállalata. Esősorban nitrogén és foszfor műtrágya, valamint bizonyos szerves vegyipari termékek előállításával, illetve vasérccel foglalkozik. A cég tevékenysége kiterjed a műtrágya előállításához szükséges szénhidrogén kitermelésre is.

Az EuroChem jelenleg két nagy kitermelésű kálium bánya zöldmezős fejlesztésén dolgozik Oroszországban, a Volga térségben és Uszolszkij területen. A vállalatcsoport székhelye Svájcban, Zug helységben található, innen végzi gyártó és disztribúciós tevékenységét Belgiumba, Kínába, Kazahsztánba, Litvániába, az Egyesült Államokba és Oroszországba. Összesen több mint 23 400 főt foglalkoztat világszerte.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu