2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Piac

Putyin bejelentette: ennyi gabona még soha nem termett

Rekordnak számító, 130 millió tonnás gabonatermés várható idén Oroszországban, ez 10 millió tonnával több a tavalyi mennyiségnél. Az idei búzatermés is rekordszintű, a betakarítandó mennyiség ugyanis eléri a 81 millió tonnát. A brutális növekedéseket az ország a kedvezőtlen időjárás ellenére érte el.
 
 

Idén mintegy 130 millió tonnás, rekord gabonatermés várható Oroszországban - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ezt az eredményt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére sikerült elérni, amivel Oroszország megerősítette vezető gabonahatalmi és búzaexportőri státusát a világban. Az orosz agrártárca nemrég közzétett előrejelzése szerint búzából is rekordmennyiség, 81,4 millió tonna várható, és a tavalyi 73,29 millió tonnához képest ez is jelentős növekedésnek tekinthető.

Az orosz kormány a gabonatermés növelése céljából egyebek között bővíti a vetésterületet, amelyet a tavalyi 80 millió hektárról idén 90 millióra növeltek. A mezőgazdaság állami ösztönzése nyomán "pozitív dinamika" mutatkozik a sertés- és baromfihús-termelésében, valamint az olajosnövény-, a cukorrépa-, a zöldség- és gyümölcstermesztésben is.

Oroszországban tavaly 120,67 millió tonna gabonát takarítottak be az egy évvel korábbi 104,8 millió tonna után. Előzőleg a legtöbb gabonát 2008-ban aratták le, akkor 108,1 millió tonna volt a termés. 1978-ban a betakarított gabonamennyiség 127,8 millió tonna volt a jelenlegi orosz területekről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu