2022. május 29. vasárnap Magdolna

Hírek - Piac

Repceolajjal csaltak el egymilliárdnyi áfát

Csaknem egymilliárd forintos áfacsalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) egy Győr-Moson-Sopron megyei bűnbanda ellen, amelynek tagjai ipari repceolajjal kereskedtek. Három embert őrizetbe vettek, a hálózat vezetője 12 év szabadságvesztést is kaphat.
 
 

Három embert vettek őrizetbe különösen nagy értékű, kilencszázhúsz millió forintos költségvetési csalás miatt. A NAV munkatársai körülbelül húsz helyszínen tartottak házkutatást, a fő gyanúsított előzetes letartóztatásba került, további két cég stróman ügyvezetőjét azonban jelenleg is körözi a rendőrség – mondta Haszon Dávid, a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság sajtóreferense.

A bűnbanda tagjai - összesen négy cég - európai uniós országokból nettó áron vásárolták meg a repceolajat, majd cégről cégre bruttó áron számlázták tovább, de az áfát nem fizették meg. A fiktív számlázással az volt a céljuk, hogy a beszerzéseket belföldi beszerzéseknek álcázzák, kijátszva ezzel az uniós áfaszabályokat.

A céghálózat vezetőjét a NAV kommandósai fogták el, mert felmerült a gyanú, hogy fegyvert használ és drogot rejteget. A hálózat vezetője, aki a háttérből irányította a cégeket, a halmazati szabályok miatt 12 év szabadságvesztést is kaphat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben