2020. október 22. csütörtök Előd

Hírek - Piac

Sajtóközlemény: A mai nappal elindult az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat előkészítése

Hamarosan meghirdetésre kerül az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.
 
 

A jövő generációinak boldogulása azon múlik, hogy képesek lesznek-e úgy élni, fogyasztani és termelni, hogy az nem zsákmányolja ki a természeti erőforrásokat. Jövőnk záloga a fenntartható fejlődés biztosítása. Ennek talán legfontosabb módja az energiafelhasználás visszaszorítása az élet minden területén. Nemzetközi tanulmányok azt mutatják, hogy a lakossági és közületi energiamegtakarítási lehetőségeken kívül hatalmas potenciált rejt a vállalkozási szféra.

Az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt, a tudományos élet, a szakigazgatás, a társadalmi szervezetek és példakép vállalatok összefogásával, a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében a mai nappal elindult az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat előkészítése.

A pályázat során az érdeklődő vállalatok tesztelhetik energiahatékonyságukat, elnyerhetik az „Energiatudatos Vállalat” címet amennyiben elkötelezettek az energiaracionalizálás iránt. „Energiahatékony vállalat” lehet az a vállalkozás, amely már konkrét megtakarításokat tud számszerűsíteni, és bevált gyakorlatát másokkal is megosztja. „Példakép vállalat”–tól elvárható, hogy aktívan közreműködjön az energiahatékonysági módszerek elterjesztésében és mások motiválásában, szemléletváltásában.

Az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat szorosan együttműködik a Virtuális Erőmű Programmal. A pályázat 2011. október második hetében kerül meghirdetésre, ezt november végén egy félnapos konferencia követi, az eredményhirdetésre és a díjak átadására az energiahatékonysági világnapon, 2012. március 6-án kerül sor. A munkát az energiahatékonyság iránt elkötelezett országosan elismert szakemberek, vállalatok, szakmai- és társadalmi szervezetek támogatják.


Budapest, 2011. szeptember 20.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu