2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Piac

Sertéshús: az USA nagy ugrásra készül

Az európai uniónak két nagy versenytársa is akad a nemzetközi sertéshúspiacon, és mindkettőnél jelentős termelésbővülést valószínűsítenek idénre. Európa azonban sokat köszönhet okos politikájának: vámháborúk helyett kereskedelmi egyezményekre törekszik.
 
 

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye,az Agrárium 2019 konferencia. A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az USA és Brazília maradnak az EU legnagyobb konkurensei a sertéshús piacán 2019-ben - hangzik a holland Rabobank elemzőinek véleménye. Mindkét versenytársnál nő idén a kibocsátott sertéshús mennyisége. Brazília részéről 4 százalékos termésbővülést prognosztizálnak az elemzők. Ugyanekkor a belső felhasználás is emelkedhet a javuló gazdasági helyzet miatt, viszont Oroszországba - az ottani behozatali korlátozások miatt - továbbra is akadozhat az export. Néhány brazil exportőr már visszajutott az orosz piacra, és a kínai beszállítás is növekedhet a Rabobank szerint.

Az Egyesült Államokban is 4 százalékkal nőhet a kibocsátás sertéshúsból a holland elemzők szerint. A kormányzati leállás előtti utolsó jelentésében az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) egyenesen 5 százalékos termelésbővülést jósolt, így a kibocsátás elérhetné a 12,57 millió tonnát. Az előrejelzés alapjául a rekordszintű sertésállomány szolgál, amely decemberben 68,23 millió egyedre nőtt. Az amerikai export szempontjából kulcskérdés a kereskedelmi háború kimenetele, azaz a kínai és a mexikói szállítmányok vámterhe. A japán piacon azonban biztosan elveszítik a versenyképességüket az európai áruval szemben, miután az EU szabadkereskedelmi megállapodást kötött a szigetországgal.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu