2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Piac

Szélenergia: nyolc európai ország kötött partnerséget

Nyolc ország lépett be abba a Skócia által kezdeményezett projektbe, melynek célja, hogy közös fejlesztéseket hajtsanak végre a szélenergia kitermelés területén – jelentette be Jim Mather, skót energiaügyi miniszter.
 
 

A „Good Practice Wind Project” névre keresztelt kezdeményezést a skót kormány vezeti, azonban 2 milliárd eurós támogatásban részesült a Versenyképességi és Innovációs Végrehajtó Ügynökség (EACI) irányítása alatt működő Intelligens Energia – Európa 2010 program keretében.

A GP Wind projekt végső célja, hogy az EU elérje a 2020-ra kitűzött széndioxid-kibocsátási szintet azáltal, hogy a megújuló energiával kapcsolatos célkitűzéseket sikerül összehangolni a szélesebb környezetvédelmi célokkal, valamint a kisebb közösségek is helyet kapnak a tervezésben és megvalósításban.

Mather szerint Európának óriási kapacitásai vannak szárazföldi (onshore) szélerőművek terén, és bár számos országban jelentős fejlesztések zajlanak, a gazdasági potenciál még messze kiaknázatlan.

A projektbe egyelőre nyolc ország lépett be: Skócia, Írország, Spanyolország, Belgium, Görögország, Norvégia, Málta és Olaszország.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu