2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Piac

Szélenergia üzletágát bővíti a Siemens

Tavaly a zöldenergia ágazat igazán sok pénzt hozott a Siemens konyhájára: megújuló energia divíziója – mely főként szélturbinák gyártásából áll – minden más ágazatnál nagyobb árbevétel-növekedést ért el, 977 millió eurót termelve a cégnek.
 
 A Siemens 2010. évi gazdasági jelentése alapján a zöldenergiával foglalkozó ágazata 48 százalékkal növelte forgalmát, az új megrendelések száma pedig szintén rekord szinttel, 85 százalékkal, 1,45 milliárd euróra emelkedett. Összesen – a szeptember 30-ig tartó gazdasági évben – 368 millió euró profitot termelt a divízió, amely a cég teljes nyereségének 5 százalékát teszi ki – olvasható a New York Times cikkében.

A Siemens nem titkolt célja, hogy a szélerőművek beszállítóinak élére kerüljön, a jelenlegi 8-9. helyről. A piacvezető jelenleg a dán Vestas Wind Systems, mely egyedül szélturbinák gyártásával foglalkozik. Célja eléréséhez Kínában is meg kell vetnie a lábát a cégnek, mivel az ázsiai ország a szélenergia piac legnagyobb szereplőjének számít, ugyanakkor a kormányzati politika elsősorban a helyi cégeknek kedvez.

Tavaly novemberben nyitotta meg első kínai gyárát Shanghaiban a cég, ahonnan egyszerűen szállíthatók az elemek az offshore szélerőművekhez. A későbbiekben Indiában, és Oroszországban is terjeszkedni próbál a cég, csakúgy mint Nagy-Britanniában.

A Siemens 2004-ben kezdett szélenergiával foglalkozni, amikor felvásárolta a dán Brande céget, mely turbinák gyártásával foglalkozott.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu