2021. május 17. hétfő Paszkál

Hírek - Piac

Új energiahatékonysági pályázat indul ősszel

Bencsik János, klíma- és energiaügyi államtitkár csütörtökön Tatabányán, a XVIII. Vértes Expo megnyitóján jelentette be, hogy előreláthatólag októberre várható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciójának kiírása.
 
 

A  pályázatra szánt keret 3 milliárd forint, amelyre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak. 

Cél, hogy a hazai épületek energiafelhasználásának hatékonyabbá tételével csökkenteni tudjuk az ország széndioxid-kibocsájtását, mérsékeljük az energiafüggőséget és a lakosság energiafogyasztását. 

Bencsik kiemelte, hogy nyáron sikerrel lezárult Zöld Beruházási Rendszer Energiahatékonysági Alprogram, az Öko-program és az Egycsatornás gyűjtőkémények felújítására kiírt pályázat is, amelyek keretében összesen 558 nyertes pályázó 1,73 milliárd forint támogatási forrást kapott.
Jó hír, hogy - bár még sok akadály hátra van -, az EBRD tanulmánya szerint világviszonylatban is élvonalban állunk a karbonszegény gazdaságra való átállási folyamatban, ezt szorgalmazza a kormány által júliusban elfogadott Nemzeti Energiastratégia is.

A változások megvalósításához elengedhetetlen a fogyasztókkal való együttműködés, az ő aktív részvételük, és a környezettudatos életmód kialakítása.
A Vértes Expó Komárom-Esztergom megye legnagyobb vására, ahol számos hazai régióból érkeznek kiállítók a lakberendezéstől egészen az élelmiszeriparig - írja az orientpress.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu