2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Piac

Újraindulhat Kínába a magyar baromfi

Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója, ám egyre kevesebb importra szorul ebből a termékből. Mégis örvendetes, ha a magyar exportőrök számára megnyitja a kapuit, ez a hazai termelőknek több százmillió dolláros bevételi lehetőséget jelent.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A pekingi kacsából kiindulva sokan még mindig úgy hiszik, hogy ez a baromfifaj fogy a leginkább a távol-keleti piacon, pedig a csirkehús a legkedveltebb Kínában is (ezen belül szívesen fogyasztják az Európán kevésbé preferált testrészeket, például a csirkelábat). Az egy főre jutó baromfihús-fogyasztás ma már meghaladja a 12 kg-ot Kínában. Magyarország a baromfitermékek terén már korábban megkezdte a gazdasági kapcsolatok kiépítését Pekinggel, de egy időre – a madárinfluenza miatt – exporttilalom volt érvényben. Most újraindulhat a magyar baromfitermékek exportja.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


{KAPCSOLODO-10416}
Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben – jelentette ki New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel volt kétoldalú találkozója. Kína a magyar mezőgazdasági termékek számára is egyre fontosabb piaccá válik. Az export újraindulása több százmillió dolláros bevételi lehetőséget jelent az ágazat számára Magyarországon. A hazánkba érkezett kínai beruházások összege pedig már meghaladja a 4 milliárd dollárt – húzta alá Szijjártó Péter. A két fél megállapodott egy újabb közvetlen légi járat indításáról: a Budapest-Peking járat után jövő nyártól Budapest és Sanghaj között is közvetlenül lehet utazni és árut szállítani.

(Forrás : BTT)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu