2021. június 23. szerda Zoltán

Hírek - Piac

Valami készül: eláraszthatja a piacokat az orosz gabona

Oroszországban tavaly 121,2 millió tonna gabonát takarítottak be, ami 8 millió tonnával felülmúlta a 2018. évi 113,2 millió tonnát. A szakértők arra számítanak, hogy idén mind a betakarított gabona mennyisége, mind az export növekedni fog.
 
 

Az adatokat az orosz mezőgazdasági minisztérium közölte, amely szerint megvalósítható a kormánynak az a célkitűzése, hogy 2024-re 140 millió tonnára emelkedjen a betakarított gabona mennyisége. Az IKAR orosz agrárpiacikonjunktúra-intézet azzal számol, hogy az idei gabonatermés a tavalyit is meghaladó, 127 millió tonna lesz, amiből 79,5 millió tonnát tesz majd ki a búza. Az orosz mezőgazdasági minisztérium az IKAR-előrejelzésnél kisebb idei gabonatermést, 125,3 millió tonnát vár az idei évre.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az orosz mezőgazdasági minisztérium adatai szerint Oroszország tavaly 31 millió 851 ezer tonna búzát exportált, ami 27,6%-kal kevesebb a 2018. évinél. A tavalyi exportból származó bevétel 6 milliárd 399 millió dollárt tett ki, 24,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A mezőgazdasági minisztérium az idei évre a tavalyinál nagyobb mennyiségű, 36 millió tonna búza exportjával számol.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu